VÅR HISTORIA: VILKA ÄR VI?

Triumfglasscafé i Alingsås har en tioårig historia och har hela tiden fram till 1 september 2019 drivits av Elisabeth och Robert Mûntzing. 2019 valde paret att gå vidare med nya utmaningar och då tog vi, Mats och Elisabeth Ödman Eriksson över verksamheten.

Vi har tidigare drivit Tollereds Hotell i Tollered men sålde den verksamheten i början av 2019. När möjligheten att få ta över en fin och väl inarbetad verksamhet som Triumfglass Cafet i Alingsås var vi inte sena att säga ja.


Från en av Sveriges modernaste glassfabriker produceras nu 3-5 miljoner liter glass. Under 2018 gick fabriken över till 100% biogas som energi och en omarbetning av förpackningarna ger 24% mer på pallarna som i sin tur ger en besparing på 11,6 ton plast per år. 2020 byggde Triumfglass ut fabriken och en ny del tog plats för att kunna tillverka ännu mer glass än förr.Vi är glada över att kunna ha en närproducerad leverantör med hög glasskvalité och ser fram emot ett fortsätt bra samarbete med mycket glassglädje kommande säsong. 

Vår glassleverantör är som tidigare Triumfglass från Sävedalen. Ett gediget och proffsigt familjeföretag som startades 1946 av Arne Mûntzing som hade en dröm att bli egen företagare. Han startade då sin verksamhet i en lokal på Allmänna vägen i Göteborg. 


Efter flera varma somrar med bra försäljning köpte Arne den nedlagda Siemensfabriken i Sävedalen och invigningen skedde under våren 1959. Triumfglass är fortsatt ett svenskt familjeföretag och drivs idag av familjen Mûntzing i samma lokaler i Sävedalen.

Välkommen till oss på Lilla Torget i Alingsås


Hälsar Elisabeth & Mats med personal (och glasse)