About us


Triumfglasscafé i Alingsås har en tioårig historia och har hela tiden fram till 1 september 2019 drivits av Elisabeth och Robert Mûntzing. 2019 valde paret att gå vidare med nya utmaningar och då tog vi, Mats och Elisabeth Ödman Eriksson över verksamheten.

Vi har tidigare drivit Tollereds Hotell i Tollered men sålde den verksamheten i början av 2019. När möjligheten att få ta över en fin och väl inarbetad verksamhet som Triumfglass Cafet i Alingsås var vi inte sena att säga ja.

Vår glassleverantör är som tidigareTriumfglass från Sävedalen. Ett gediget och proffsigt familjeföretag som startades 1946 av Arne Mûntzing som hade en dröm att bli egen företagare. Han startade då sin verksamhet
i en lokal på Allmänna vägen i Göteborg. Varje dag tillverkades 600 liter glass för hand.

Efter flera varma somrar med bra försäljning köpte Arne den nedlagda Siemensfabriken i Sävedalen och invigningen skedde under våren 1959. Triumfglass är fortsatt ett svenskt familjeföretag och drivs idag av familjen Anders Mûntzing i samma lokaler i Sävedalen.

Från en av Sveriges modernaste glassfabriker produceras nu 3-5 miljoner liter glass. Under 2018 gick fabriken över
till 100% biogas som energi och en omarbetning av förpackningarna ger 24% mer på pallarna som i sin tur ger en besparing på 11,6 ton plast per år.


Vi är glada att få samarbeta med Triumfglass och ser fram emot en säsong med mycket glassglädje.


Välkomna till oss på Lilla Torget i Alingsås

Hälsar

Mats & Elisabeth med personal